Posar les dones al centre de la política, el compromís de Badalona En Comú Podem el proper mandat

Posar les dones al centre de la política, el compromís de Badalona En Comú Podem el proper mandat
Raquel Moreno Escudero
25/05/2023 - 12:44

La Salut, Badalona - Badalona En Comú Podem prioritzarà les polítiques feministes amb un pla estratègic des dels diferents àmbits municipals com l'urbanisme o la seguretat. L'alcaldable, Aïda Llauradó, assegura que el Centre de Recursos d'Assessorament a les Dones ha quedat obsolet i s'ha de reconvertir en un espai de referència posant les dones, diu, al centre de la política.

Llauradó lamenta que durant els darrers anys l'Ajuntament no hagi estat referent en polítiques feministes ni hagi implementat el pla d'igualtat que diu, ha quedat en un calaix. En el darrer any i mig al capdavant de la regidoria de Feminismes però, ha posat en valor el treball conjunt amb les entitats de dones impulsant camins liles i que reivindiquen comptar amb barris violetes, amb un circuit de comerços on sentir-se segures.

Hem de treballar pel dret de les dones i per sentir-nos segures en una ciutat amable des d'urbanisme, mobilitat, espais públics, seguretat i feminismes.

El 70% de les usuàries del CRAD, assegura, són dones majors de 65 anys. Els comuns volen augmentar noves franges d'edat i descentralitzar el servei amb noves activitats que arribi a tots els barris. També impulsaran polítiques actives d'igualtat de gènere per prevenir i educar en igualtat des de la infància.