Preocupació per l'augment de consum de cànnabis entre els joves

Preocupació per l'augment de consum de cànnabis entre els joves
Judit Larios
06/11/2023 - 21:27

Badalona - El consum de cànnabis entre els joves està a l'alça en els darrers anys, un fet que preocupa als responsables dels centres d'atenció a les drogodependències. En concret, aquesta substància és la responsable de més del 95% de les entrades de menors en centres de tractament. Al centre d'Atenció i Seguiment Delta de BSA, és la quarta droga més consumida entre els pacients, darrere de l'alcohol, la cocaïna i l'heroïna.

Investigadors de l'Hospital Clínic, que han participat en l'estudi més gran fet fins ara sobre el cànnabis, defensen que NO s'hauria de permetre el consum d'aquesta substància en els menors de 25 anys. Expliquen que en aquesta edat el cervell encara està en desenvolupament i hi ha un major risc de patir psicosi. Alhora, els professionals dels centres d'atenció i seguiment alerten que el consum és cada vegada més habitual i comença en edats més primerenques.

Des del centre Delta lamenten que les persones que demanen ajuda triguen fins a 12 anys a fer-ho. Ho atribueixen a la normalització del consum de cànnabis a la societat i alerten que, quan són ateses en un d'aquests centres d'atenció, ja tenen una addicció molt greu.

L'estudi de l'Hospital Clínic conclou que els perjudicis del consum de cànnabis són molt més elevats que els seus beneficis. Assenyala que en casos molt concrets, com en pacients amb epilèpsia, dolor crònic i malaltia inflamatòria intestinal, per exemple, pot ser beneficiós. Tot i això, des del centre Delta remarquen que només s'hauria de consumir amb una recepta mèdica individualitzada.