Els hàbits de salut dels alumnes de 4t d'ESO de Badalona, a anàlisi

Els hàbits de salut dels alumnes de 4t d'ESO de Badalona, a anàlisi
Sara Nicolás / Anna García de Albéniz
19/01/2024 - 21:30

Espai Betúlia, Badalona - La pràctica esportiva i l'alimentació saludable entre els joves ha millorat d'ençà de la pandèmia, un període que va afectar especialment la salut mental d'aquest col·lectiu. Així ho constata la tercera enquesta d'hàbits de salut, on hi han participat més de 600 alumnes de quart d'ESO de 14 centres de Badalona. Un informe, que es realitza cada quatre anys, amb l'objectiu d'obtenir una radiografia global de la salut dels joves i que es vertebra en diversos àmbits com la salut afectivosexual i reproductiva, el consum de substàncies addictives o l'alimentació.

WhatsApp Image 2024-01-19 at 13.28.58

Més d'una seixantena de professionals de diversos àmbits s'han reunit avui per analitzar les dades assolides. La regidora de protecció a les persones, Rosa del Amo, ha posat en valor la importància de l'enquesta per continuar treballant en polítiques públiques de salut. També perquè els adolescents vegin la importància de cuidar-se ara per evitar malalties al futur.

Rosa del Amo, regidora de protecció a les persones

La iniciativa es duu a terme amb els alumnes d'entre 15 i 16 anys perquè, apunten, és un moment clau en el desenvolupament dels adolescents, on s'estableixen hàbits i rutines que es poden arribar a perpetuar a l'edat adulta. Es tracta d'una enquesta desenvolupada per la Diputació en diferents municipis de la demarcació de Barcelona.

Sònia Chavero, cap de la Secció d'Informació i Anàlisi del Servei de Salut Pública de la Diputació de Barcelona

La intenció és presentar tots els resultats de l'enquesta en un parell de mesos per fer una valoració en profunditat amb els mateixos joves i els agents implicats.