Presentada la biografia de Joan Soler i Amigó al Museu de Badalona

Presentada la biografia de Joan Soler i Amigó al Museu de Badalona
Àlex Sisó
06/06/2024 - 20:29

Badalona - El Museu de Badalona ha acollit la presentació de 'Joan Soler i Amigó. La revolta de la tradició'. Un llibre fruit d'un intens treball de recerca dut a terme per l'historiador Emili Muñoz. Ha estat un acte especial on han assistit persones molt properes al protagonista de l'obra; el pedagog, escriptor i expert en cultura popular, Joan Soler i Amigó. Dilluns es compleixen 83 anys del seu naixement.

JOAN SOLER I AMIGÓ 2

Amb motiu de la mort de Soler i Amigó el gener de 2022, ajuntament i entitats cíviques i culturals de la ciutat van fer tot un seguit d'actes al voltant de la vida i obra del badaloní. Va ser quan el Museu de Badalona va encarregar a l'historiador Emili Muñoz l'elaboració de la seva biografia. Muñoz afirma que la seva figura és recordada per ser un important investigador i divulgador de la cultura popular tradicional catalana. Així i tot, al llibre posa sobre la taula altres facetes no tan conegudes, com la feina que va exercir com a tècnic municipal als ajuntaments de l'Hospitalet i Badalona. Una tasca que va exercir durant 21 anys.

Emili Muñoz, historiador i autor de la biografia

En els últims set anys, a Badalona va formar part del gabinet d'alcaldia i va ser funcionari tècnic superior de planificació municipal. Durant la seva trajectòria, però, també va fer altres feines com a mestre d'educació infantil i primària a l'escola Thau o docent a la Universitat Autònoma. Una biografia cronològica que, a banda de repassar els estrats laborals de Soler i Amigó, també parla de la seva vida personal, l'empremta que ha deixat com a escriptor i de com la situació sociopolítica del moment el van fer prendre moltes decisions al llarg de la seva vida. L'acte de presentació del llibre ha estat conduït per Ícar Lite, periodista i net del biografiat.