Primer cap de setmana de Festes de Maig

Primer cap de setmana de Festes de Maig
Redacció
02/05/2024 - 21:23

Badalona - Amb el dimoni ja plantat i amb bona previsió meteorològica, tot està a punt per començar un primer cap de setmana de festes amb concerts, gegants, puntaires i la fira de Sant Roc.

Aquest divendres l'empresari badaloní Enrique Tomás donarà el tret de sortida de les Festes de Maig amb el Pregó. Està previst per a les 7 de la tarda al balcó de l'Ajuntament, a la plaça de la Vila. El badaloní, referent del pernil arreu del món, ha assegurat que és un honor per ell assumir aquest nomenament i ha animat a tothom a seguir el pregó in situ o a través de Badalona Comunicació.

A la mateixa plaça de la Vila, després del Pregó, dels balls de l'Àliga i de Miquelets, i de les danses de maig, actuarà Momo Cortés, una banda tribut als britànics Queen. I ja a les deu de la nit començarà La Nit del Mono, el tradicional recorregut amb entremesos i música de gralles des de la plaça de la Vila i fins davant del Dimoni, plantat al Passeig Marítim.

Un primer cap de setmana de Festes de Maig ple d'activitats

Les puntaires seran les encarregades d'iniciar el primer cap de setmana de Festes de Maig d'enguany. Ho faran al passeig de la Rambla, a partir de les 10 del matí. Només una hora més tard, però, aquest espai l'envairan les colles populars que participen en la Cercavila Petita i que a les 12 del migdia oferiran una tanda de lluïment a la plaça de la Vila.

A la tarda arribarà el torn del Badagegants. La trobada començarà a les 5 de la tarda a la plaça de la Vila, on es reuniran les quatre parelles de gegants badalonins i els gegants d'Alcúdia. Serà a la Plana on la vetllada tancarà amb la Mostra de balls de gegants. A escassos metres, a la plaça Pompeu Fabra, els Bufons del Toc protagonitzaran la Batocona, una cercavila de grups de percussió que anirà fins al passeig de la Rambla.

El Parc de Can Solei i Ca l'Arnús esdevindrà, durant tot aquest cap de setmana de Festes de Maig, un punt de trobada cultural. Allà s'instal·larà el festival Art Arnús, que acollirà tant dissabte com diumenge actuacions de bandes referents de la música catalana.

Un dels punts forts que pujarà a l'escenari és l'artista català Quimi Portet. El referent de la música en català de les últimes tres dècades portarà al Parc de Can Solei i Ca l'Arnús el seu darrer disc, 'Si plou, ho farem al pavelló'. Es tracta d'un àlbum gravat en directe i que recull els temes més icònics de la carrera en solitari de l'artista.

No serà aquesta l'única actuació que podran gaudir els assistents, perquè al festival Art Arnús també hi haurà presència badalonina, amb les bandes Sun Street Blues a les 7 de la tarda i Willio al migdia. Diumenge a la tarda els primers protagonistes seran Renaldo&Clara, que actuaran a les sis de la tarda. El punt final el posarà una referent de la música catalana actual, Maria Hein, qui actuarà al vespre. Durant el matí de diumenge, però, el festival compartirà espai amb les actuacions infantils de La Colla Pirata de Pepet i Marieta, convidats a la Festa del Badiu.

La jornada l'acabaran d'omplir dues grans cites a la ciutat: la Fira de Sant Roc d'Artesania i Mostra d'Entitats, ubicada a la plaça Roja, i la Diada Trabucaire a la plaça Pompeu Fabra, amb una actuació dels Miquelets on faran un repàs a la seva història a través d'un ball parlat.