Primer dia de Badalona a FITUR

Primer dia de Badalona a FITUR
Àlex Sisó
22/01/2025 - 16:17

Madrid - Amb 80 metres quadrats, l'estand de Badalona s'ha inaugurat amb una presentació de part de la gastronomia de la ciutat. Els assistents han pogut fer un tast de productes de l'Orxateria Fillol, la gelateria de Can Soler o la cuina del restaurant Versàtil del Port de Badalona. Segons ha explicat l'alcalde després de la inauguració, la presència de Badalona a la Fitur de Madrid persegueix un doble objectiu: posicionar Badalona com una opció turística i fer que la marca de ciutat estigui present en esdeveniments internacionals.

El president de la Generalitat, Salvador Illa, ha volgut destacar la importància del turisme com a part important del motor de l'economia catalana, un sector que “funciona bé i genera prosperitat”. Ho ha fet aquest dimecres al matí en la presentació de l'estand de Catalunya a la fira internacional de turisme FITUR a Madrid.

Albiol i Illa a l'estand Badalona fitur 2025 madrid
Albiol i Illa a l'estand de Badalona de FITUR / Àlex Sisó

En el seu discurs, el cap de l'executiu català, ha assegurat que el risc del sector és morir d'èxit. Per això, Illa aposta per buscar un equilibri territorial arreu de Catalunya vetllant per la sostenibilitat econòmica i ambiental, augmentant alhora la qualitat de l'oferta i experiències turístiques catalanes. Així, ha assenyalat la consolidació del turisme gastronòmic especialment reforçat aquest 2025 pel nomenament de Catalunya com a regió mundial de la gastronomia.

La vista d'Illa a la fira ha sigut la primera d'un president de la Generalitat en les 45 edicions del certamen. Abans d'atendre a la premsa, Illa ha participat de la comitiva que ha rebut al rei Felip VI, que ha inaugurat el saló. Posteriorment, el monarca ha passat per l'estand de Catalunya, fet que no passava des del 2017.

La gastronomia, protagonista de la primera jornada

La primera jornada de FITUR que s'allargarà fins diumenge ha tingut com a protagonista, a l'estand de Badalona, la gastronomia. Aquesta tarda s'ha fet una taula rodona sobre la tradició artesana de Badalona, on els mestres gelaters, torronaires i orxaters de Can Soler, Fillol i Lillo Picó han explicat anècdotes i secrets dels seus productes. De fet, aquest mateix matí s'ha pogut fer una degustació també dels seus productes, com ara el gelat 'Xixollana' de Can Soler, entre d'altres.

taula rodona artesans fitur
Taula rodona dels artesans gelaters a FITUR / Àlex Sisó

La taula rodona d'artesans badalonins ha estat moderada per la primera tinenta d'alcaldia, Cristina Agüera, que ha fet una valoració molt positiva de la primera jornada a FITUR, apuntant que l'estand badaloní ha rebut moltes visites de gent interessada.

L'agenda d'actes continuarà demà, a dos quarts d'una del migdia, amb l'acte institucional. L'alcalde de Badalona, Xavier García Albiol, inaugurarà de forma oficial l'estand. Posteriorment, a dos quarts de quatre de la tarda, se celebrarà al mateix estat un diàleg moderat pel gerent de Marina Badalona, Imanol Sanz, amb altres representants d'entitats nàutiques amb l'objectiu de potenciar les estacions nàutiques i el port de Badalona. Recordem que fins diumenge es preveu que visitin FITUR 250.000 visitants, el que generarà un impacte econòmic de 450 milions d'euros.

taula rodona artesans 2 fitur
Taula rodona de gelaters artesans a FITUR / Àlex Sisó