Primera edició de la 'Ruta de les Àmfores': una travessa de piragüisme de mar

Primera edició de la 'Ruta de les Àmfores': una travessa de piragüisme de mar
Paula Reverter Pastor
29/08/2023 - 15:39

Badalona - Aquest cap de setmana s'ha celebrat la primera edició de la 'Ruta de les Àmfores'. Una travessa de piragüisme de mar amb sortida del Port de Badalona i arribada a Sant Pol de Mar.

La Ruta de les Àmfores ha estat impulsada pel Barcelona Kyack i el Club de Piragüisme de Barcelona i dissenyada pel badaloní Daniel Julian, qui va estar a diferents museus romans de Narbona, França, i va adonar-se que hi havia àmfores fabricades a Badalona que s'havien trobat a Gàl·lia. I que, per tant, els romans feien una ruta que sortia de Badalona fins a Narbona i així va sorgir la idea d'intentar reproduir aquesta ruta.

A la travessa van participar-hi més de 20 persones les quals feien dues parades durant els 37 km de trajecte, una a Vilassar de Mar i l'altra a Arenys. I mentre que per alguns participants això era com un entrenament, per altres més joves era tot un repte. Després de superar amb èxit la ruta, els organitzadors contemplen la possibilitat de, en un futur poder allargar aquesta travessa fins a Narbona.