Problemes amb les bateries del sistema AMBici de lloguer de bicicletes elèctriques

Problemes amb les bateries del sistema AMBici de lloguer de bicicletes elèctriques
Susana Soldado/ Anna G. de Albéniz
13/07/2023 - 11:29

Badalona - Bicicletes sense bateria o que es descarreguen a la meitat del trajecte, ancoratges defectuosos o estacions amb cap bicicleta disponible són els principals problemes que s'estan trobant els usuaris del servei metropolità AMBici. Des del consistori afirmen que tant l'Àrea Metropolitana de Barcelona com l'Ajuntament són conscients de la ineficàcia de les bateries.

AMBICI 4
Aquest dimecres a primera hora aquesta era la disponibilitat de bicicletes

Aquest dimecres a les 10 del matí, de la trentena d'estacions que hi ha repartides per Badalona, 9 no tenien disponibilitat de cap bicicleta. Aquesta és sovint, expliquen els usuaris, la realitat que es troben cada matí. Una altra de les incidències recurrents és que la bateria es descarrega ràpidament. La Serena Aranega és una usuària habitual del servei de bicicleta elèctrica de l'AMB i explica que, aquest dimecres a primera hora, no hi havia cap bicicleta disponible. 'M'he trobat en diverses ocasions que marca que té bateria, però m'ha deixat tirada a mig camí', assegura.

AMBICI
A l'estació de la Riera Can Canyadó, només una bicicleta estava carregada

Tant des de l'Ajuntament de Badalona com des de l'Àrea Metropolitana de Barcelona expliquen que són conscients dels problemes existents amb les bateries de les bicicletes. Tot i els incidents, el consistori fa un balanç positiu el servei. David Mejías, regidor de Via Pública i Mobilitat, admet que 'són moltes les bicicletes que s'han de retirar per portar-les a carregar. És una problemàtica que es coneix per les dues parts.'

AMBICI 5
L'app marca quines estacions no tenen disponibilitat de bicicletes

Comparteix la valoració positiva la Plataforma per a la Promoció del Transport Públic que assegura que és una iniciativa que millora la quota d'usuaris de la bicicleta. Coincideix, però amb les queixes dels usuaris pel que fa a la disponibilitat de bicicletes. Reclamen ampliar el servei durant l'horari nocturn, però sobretot fer un pla de xoc per potenciar encara més l'ús de la bicicleta. Carles Garcia de la Plataforma per a la Promoció del Tranport Públic demana 'més aparcaments tancats com el Bicibox, millorar la intermodalitat entre el sistema de lloguer de bicicleta de Barcelona i el de l'AMB i ampliar els carrils bici a la ciutat. '

Des de la PTP afirmen que la posada en marxa del servei ha servit per encoratjar els veïns a fer servir la bicicleta apostant per una mobilitat més activa i sostenible.