Prohibir l'ús de les pantalles no és la solució, cal fer-ne un ús racional

Prohibir l'ús de les pantalles no és la solució, cal fer-ne un ús racional
Berta Soler Mercader
31/01/2024 - 20:41

Museu de Badalona - Cal dotar d'eines al jovent per millorar la gestió que fan de les pantalles. Aquesta ha estat la principal conclusió de la xerrada informativa que ha organitzat l'Ajuntament aquest dimecres al Museu de Badalona, adreçada a famílies i centres escolars. La trobada arriba després que la Generalitat hagi anunciat aquesta setmana la prohibició d'utilitzar els mòbils per l'alumnat d'infantil i primària pel curs vinent.

Una setantena de famílies s'han aplegat a la sala d'actes del Museu per desxifrar com ajudar els seus fills a fer ús d'una eina tan llaminera com ho són els dispositius electrònics. L'acte ha comptat amb les explicacions de tres expertes en la matèria, que han celebrat que s'hagi despertat per fi la preocupació sobre l'ús abusiu que fan de les pantalles els infants i joves. L'objectiu per a elles és fer entendre a les famílies que s'ha d'aprendre a conviure amb aquestes eines, i que, per tant, cal dotar a les criatures de pautes i recomanacions.

Els experts recorden que també cal ensenyar a conviure-hi per evitar problemàtiques com les que s'afronten actualment i que són causades pel mal ús d'aquests dispositius, com per exemple, la manca de concentració, problemes de salut mental o, fins i tot, obesitat.

Recordem que en aquesta xerrada també s'ha presentat el catàleg de tallers i xerrades educatives que s'oferiran a les famílies de Badalona entre els mesos d'abril i desembre d'enguany.

📺 Notícia audiovisual: