Prohibits definitivament els patinets elèctrics al transport públic

Prohibits definitivament els patinets elèctrics al transport públic
Jordi Ribàs
20/10/2023 - 18:51

Badalona - Prohibits definitivament els patinets elèctrics al transport públic. Així ho ha decidit avui el Consell d'administració de l'Autoritat del Transport Metropolità (ATM), després que un grup d'experts hagi analitzat durant mesos els riscos d'aquests vehicles de mobilitat personal. La prohibició respon, recordem, al perill que les bateries d'aquests dispositius se sobreescalfin i provoquin un incendi, tal com va passar l'any passat en un comboi dels Ferrocarrils de la Generalitat a Sant Boi de Llobregat. També recentment, aquest dimarts passat, va calar foc un patinet elèctric en un vagó del metro de Madrid.

Davant la prohibició, l'AMB ha anunciat que a finals d'any ampliarà en un 20% el Bicibox, la xarxa d'aparcament segur de bicicletes, patinets i altres vehicles de mobilitat personal.

A partir d'ara, doncs, portar un patinet elèctric al transport públic pot suposar una sanció de 200 euros. Amb tot, la prohibició inclou una clàusula que permetria tornar a permetre l'entrada dels patinets al transport públic si es troba una manera de fer-los més segurs.