Projecte Home adverteix que les dones addictes a l'alcohol tarden més a demanar ajuda

Projecte Home adverteix que les dones addictes a l'alcohol tarden més a demanar ajuda
Àlex Sisó
26/09/2023 - 16:46

Badalona - Més del 50% d'usuaris que atén Projecte Home tenen problemes amb l'alcohol. Un 15% dels quals són dones. El fet que l'alcohol sigui una droga legal i socialment acceptada, pot derivar en un consum solitari al qual es poden sumar addiccions a altres substàncies com el cànnabis o les benzodiazepines. Des de Projecte Home asseguren que mentre les dones són més addictes a l'alcohol, els homes ho són a altres substàncies com la cocaïna.

La psicòloga i terapeuta del servei de primera atenció de Projecte Home Catalunya, Jèssica Farias, ha explicat al Badalona Matí que les dones que tenen una addicció a l'alcohol triguen més temps a demanar ajuda. Ho fan quan elles mateixes i el seu entorn s'adonen del deteriorament físic, mental i emocional que pateixen a conseqüència de l'addicció.

Determinar el patró de consum i la gestió de les emocions és una feina terapèutica que, segons Farias, requereix un llarg procés. Adverteix que per una persona addicta a l'alcohol és molt difícil controlar el consum perquè molts cops es troba la substància en situacions socials. Farias assegura que la feina de prevenció que es fa a les escoles i instituts és bàsica per evitar l'addicció a l'alcohol, que molts cops s'origina a l'adolescència. Sobre la xacra del fentanil a països com els Estats Units, des de Projecte Home expliquen que per ara no els estan arribant usuaris afectats per aquesta substància.