Propostes culturals de la mà del Círcol en una nova temporada compromesa, com sempre, amb el talent local

Propostes culturals de la mà del Círcol en una nova temporada compromesa, com sempre, amb el talent local
Anna García de Albéniz
18/01/2024 - 14:17

El Círcol, Badalona - El Teatre del Círcol arrenca el 2024 amb una programació per a tots els gustos. Espectacles d'arts escèniques, música i cinema, amb cicles consolidats i noves apostes en clau de ciutat. Propostes com Andrea Motis, una trobada de saxofonistes, anime en català i residències escèniques són només algunes d'elles. A continuació detallem el calendari complet així que prepareu agendes!

WhatsApp Image 2024-01-18 at 12.30.10

Pel que fa a la música, Badalona serà seu de la sisena trobada de saxofonistes de Rhytm and blues, una col·laboració de la mà del Círcol i l'Estraperlo. D'aquesta manera, el dijous 25 de gener el teatre s'omplirà de jazz amb el concert de les «Ladies first trio».

Un altre cicle ja consolidat a la ciutat és l'«Enjoy the silence». Una iniciativa de caire intimista que permet una connexió més propera entre l'artista i el públic. El tret de sortida va ser diumenge passat, 14 de gener, amb Meritxell Nedderamn. El proper concert serà l'11 de febrer amb la música de «El Pau» i el 10 de març trepitjarà l'escenari del Círcol Sergi Carbonell.

Seguim amb aquesta disciplina artística i es que el 29 de febrer serà el torn de la cantautora mallorquina Maria del Mar Bonet. Un concert programat inicialment el 21 de desembre que es va haver d'ajornar per motius de salut de l'artista. Un espectacle musical que s'immersa en un univers femení amb poemes musicats de poetesses i autores diverses.

La cirereta del pastís serà el dissabte 16 de març. I es que el teatre acollirà el concert d'Andrea Motis i Josep Traver, dues figures clau del panorama jazzístic català actual. Es tracta d'un espectacle emmarcat en la campanya «cap butaca buida», una proposta impulsada per diversos col·lectius que fa una crida a omplir els teatres catalans. A Badalona, El Círcol és l'únic equipament que s'hi ha adherit.

En arts escèniques, l'entitat segueix compromesa en visibilitzar les companyies emergents amb les residències artístiques. Enguany sorprendrà amb l'espectacle «gallines de mar, essencialment la teva pel·lícula». El 15 de març es representarà aquesta obra que combina teatre i cinema en directe que presenta una trama incerta on l'espectador hi tindrà molt a dir.

Els més petits tindran la seva cita amb «la llàntia meravellosa» de la Companyia Festuc, que repeteix en aquest espai escènic. Una proposta de teatre de titelles i actors que parla d'una nena que li demana a un geni màgic que curi la malaltia de la seva mare.

Per acabar, el Cinemaprop continua el seu curs oferint cinema en català de forma gratuïta. Una cita mensual els diumenges que, fins el març, ha programat dues pel·lícules europees i l'anime de One Piece per apropar-se al públic infantil i juvenil.

L'equipament assegura que està acabant de tancar l'agenda per als mesos d'abril i maig, però prometen que serà una programació d'alta volada que no deixarà ningú indiferent.