Modernitzar els polígons i apostar pel HUB de Can Ruti, entre les demandes de la FAVB i la FEB al nou govern

Modernitzar els polígons i apostar pel HUB de Can Ruti, entre les demandes de la FAVB i la FEB al nou govern
Anna García de Albéniz
20/06/2023 - 21:27

Badalona - Reorganitzar l'administració perquè l'Ajuntament funcioni correctament, convocar el Consell de Seguretat, Convivència i Civisme, impulsar el Campus Can Ruti, fer una aposta ferma pel turisme o el soterrament de l'autopista C31. Aquestes són només algunes de les demandes que la Federació d'Associacions Veïnals de Badalona i la Federació d'Empresaris de Badalona vol traslladar al nou executiu local. Les entitats esperen que es tinguin en compte els projectes de llarg recorregut, però sense oblidar els més petits amb una mirada posada als barris de la ciutat.

Comença un nou mandat, però les reclamacions de la societat civil són ben bé les mateixes dels darrers deu anys. Per començar, tant la Favb com la Feb ho tenen clar; que l'Ajuntament activi la maquinària interna perquè acabi, diuen, la incompetència de l'administració badalonina. Una situació, asseguren, que ha provocat que Badalona hagi quedat estancada. A partir d'aquí, plantegen que es posin sobre la taula grans projectes de ciutat com el soterrament de l'autopista, la instal·lació de dipòsits pluvials o el trasllat de les vies del tren. Tot i així, també posen l'accent en aquells projectes més petits que poden millorar el dia a dia de la ciutadania. En aquest sentit s'ha referit Diego Molina, president de la FAVB, amb la recuperació del Pla de Barris.

Hi havia un Pla de Barris que va començar amb Xavier Garcia Albiol i que va seguir en el mandat de Rubén Guijarro. Un pla de 15 milions d'euros per aquells barris més desfavorits de Badalona . El posarem sobre la taula perquè creiem que és molt necessari.

Josep Maria Puente, President de la FEB, ha incidit en aquells projectes que requereixen d'una actuació immediata per no deixar perdre oportunitats úniques per a la ciutat . És el cas, per exemple, de l'impuls del HUB mèdic de Can Ruti.

Estem veient com Can Ruti no es pot expandir. Com les empreses no es poden ubicar a Badalona, comencen a marxar al TecnoCampus de Mataró. Això suposa un problema important per la ciutat perquè el HUB mèdic que tenim pot començar a perdre pistonada

El president de la Federació d'Empresaris de Badalona també demana al nou govern la creació d'una regidoria d'indústria per abordar la modernització dels polígons industrials de la ciutat. Puente considera que s'haurien de plantejar nous usos per a unes infraestructures que, diu, es troben molt deteriorades. A més, apunta que el turisme ha de ser un referent a Badalona amb el gran atractiu que suposa la platja i la connexió amb Barcelona.