PSC, Junts, En Comú Guanyem i ERC renoven l'acord per governar a l'AMB

PSC, Junts, En Comú Guanyem i ERC renoven l'acord per governar a l'AMB
Jordi Ribàs
26/07/2023 - 12:16

Badalona - L'Àrea Metropolitana de Barcelona, la tercera administració més gran de Catalunya, comptarà aquest dijous amb un nou govern. Per quart mandat consecutiu, PSC, En Comú Podem, Junts per Catalunya i ERC han arribat a un acord per governar plegats, aquesta vegada sota el lideratge de Jaume Collboni, alcalde de Barcelona.

Segons l'acord, les prioritats de l'AMB seran millorar la mobilitat, treballar contra el canvi climàtic i l'accés a l'habitatge. A banda d'impulsar transformacions urbanes seguint el desplegament del Pla director urbanístic metropolità, l'acord també preveu impulsar nous plans i programes socials com la millora dels barris, les estratègies de creació d'ocupació i la lluita contra la pobresa energètica.

De manera específica, l'acord posa èmfasis en implementar un pla de desenvolupament social, territorial i econòmic a la zona del Besòs seguint el consens amb els municipis implicats.

A més, l'acord aposta per continuar amb la majoria de les línies de treball del mandat anterior, com ara l'aplicació d'estratègies per reduir la contaminació. En aquest nou mandat, també caldrà renovar i ampliar de la flota de transport públic, així com les mesures restrictives a les zones de baixes emissions. També s'abordaran inversions urgents necessàries en l'àmbit del manteniment i renovació del sistema de sanejament d'aigües, en especial en les grans infraestructures com els col·lectors del Besòs i de Llevant.

El nou consell metropolità, format per 36 municipis i amb una gestió anual de 2.200 milions d'euros, es constituirà aquest dijous 27 de juliol.