Publiquen una guia per visibilitzar el llenguatge no-binari en català a la societat

Publiquen una guia per visibilitzar el llenguatge no-binari en català a la societat
Àlex Sisó
13/11/2023 - 17:26

Badalona - L'editorial Raig Verd ha publicat la 'Guia gramatical del llenguatge no-binari'. Un projecte dirigit per Jun Moyano i en el qual han col·laborat una quinzena de persones, algunes de Badalona. El llibre proposa el gènere neutre «i» per poder referir-se a algú sense haver d'identificar-lo gramaticalment amb el gènere masculí o femení.

Es tracta de la primera guia sobre la matèria que es fa en llengua catalana. El document pretén visibilitzar el llenguatge no-binari a tota la societat i esdevenir un recurs al qual poder acudir a l'hora de referir-se correctament a les persones no-binàries en àmbits com la traducció, l'educació o la sanitat, entre altres.

Jun Moyano al Badalona Matí

La 'Guia gramatical del llenguatge no-binari' està oberta a canvis i qualsevol persona pot fer arribar els seus dubtes o suggeriments de millora al correu guianobinari@disroot.org. Els beneficis dels drets d'autoria aniran destinats a entitats que defensen els drets de les persones transsexuals. L'obra es presentarà el pròxim dissabte 18 de novembre, a les 10 hores, a la seu de l'Associació de Veïns de Bufalà, a la plaça Maria Aurèlia Campany.