Pugen els suïcidis un 5% i Salut vol oferir atenció als familiars

Pugen els suïcidis un 5% i Salut vol oferir atenció als familiars
Redacció
07/09/2023 - 16:08

Barcelona - El 2022, 607 persones van suïcidar-se a Catalunya, un 5% més que el 2021, que van ser 576. Són dades que el Salut ha exposat amb motiu del Dia Internacional del suïcidi, que se celebra el 10 de setembre.

El conseller de Salut, Manel Balcells, ha dit que volen intensificar la prevenció del suïcidi i ha anunciat que oferiran atenció psicològica a familiars de persones que s'han suïcidat, que també són supervivents. Ha posat en relleu la necessitat de tractar el suïcidi com un fet que resulta de múltiples factors, més enllà del sanitari.

RDP RODA PREMSA SUICIDI CONSELLERIA SALUT GENERALITAT SETEMBRE 2023

Els centres de salut mental es preveu que es posin en contacte amb les famílies a partir de dades de l'Institut de Medicina Legal i Ciències Forenses. Les conductes suïcides han augmentat, amb 7.538 casos el 2022, un miler més que l'any anterior (6.531).

El coordinador del Pla de prevenció del suïcidi de Catalunya (PLAPRESC), Diego Palao, ha reconegut que encara no s'ha pogut reduir la mortalitat per suïcidi. També ha dit, però, que els casos es detecten cada cop en estadis més inicials. La trobada també ha comptat amb l'aportació de la presidenta de l'Associació de Supervivents Després del Suïcidi, Cecília Borràs.

En el primer semestre d'aquest any, els intents de suïcidi han baixat un 2.9 %, sobretot en les noies menors de vint-i-cinc anys (10%) després de la pujada de la pandèmia.