Pulmons, a prova, en el Dia Mundial Sense Tabac

Pulmons, a prova, en el Dia Mundial Sense Tabac
Mar Martínez
31/05/2023 - 14:55

Badalona - Els centres d'atenció primària i l'Hospital Municipal se sumen avui al Dia Mundial Sense Tabac amb taules informatives i proves al carrer per mesurar la capacitat pulmonar dels ciutadans i també els seus nivells de monòxid de carboni. El tabac entre els joves és una de les preocupacions entre els professionals sanitaris. I també l'accés a les seves alternatives, com els vapejadors. 'Ens xoca que es faci regals i l'accessibilitat a sistemes de vapeig en nens de 9 anys', ha explicat Gemma Beltran, infermera del Servei de Pneumologia de l'Hospital Municipal de Badalona (BSA).

Ens xoca que es faci regals i l'accessibilitat a sistemes de vapeig en nens de 9 anys

El Guillem té 22 anys i en fa dos que fuma. Avui s'ha fet una espirometria i una cooximetria a la porta del Municipal per saber la salut dels seus pulmons. La normalització social del tabac a totes les edats, diu, frena la possibilitat de combatre aquest tipus d'addicció.

'Millor fer moviment, que vapejar o fumar' és un dels lemes de la campanya del Dia Mundial Sense Tabac. L'economia, la salut o la pressió dels fills motiven a algunes persones a deixar aquest hàbit. Les opcions per fer-ho són molt diverses i una de les darreres, i molt efectiva, és amb uns comprimits, de nom Todacitán, que redueixen la síndrome d'abstinència.

En qualsevol cas, per deixar el tabac cal sospesar amb els professionals mèdics quin és el mètode més adient, estar motivat per fer-ho i acompanyar-lo d'assistència psicològica.