Punts liles i formació en perspectiva de gènere, algunes de les mesures contra les violències sexuals

Punts liles i formació en perspectiva de gènere, algunes de les mesures contra les violències sexuals
Sara Nicolás
26/06/2023 - 13:41

Badalona - Instal·lar punts liles a Sant Roc i als centres comercials de la ciutat són algunes de les propostes que inclourà el pla integral contra les violències sexuals elaborat per la Plataforma 25N. L'entitat feminista ha anunciat que treballa en un protocol que vol que es coordini i doti de recursos econòmics des de l'Ajuntament.

Un document viu a través de totes les entitats que vulguin adherir-se i que puguin consensuar les mesures contra les violacions i les agressions masclistes. La plataforma 25N assegura que la lluita contra les desigualtats i la prevenció de les violències sexuals només poden solucionar-se des de dins d'un consell. L'objectiu principal, però, és que l'administració municipal treballi en la formació en perspectiva de gènere de tots els agents implicats, des dels centres sanitaris i educatius fins als cossos de seguretat i l'àmbit jurídic.

PRESENTACIÓ 25N PLA CONTRA VIOLÈNCIES SEXUALS

Les entitats que han participat en la confecció d'aquest pla integral contra les violències sexuals han anunciat que ja han pactat una reunió el pròxim dijous dia 29 amb l'actual regidora de Feminismes, Flori Badia. També la celebració d'un Consell de les Dones extraordinari, on s'anunciaran altres de les mesures pactades en matèria de prevenció i seguretat contra les violències sexuals.

Durant l'acte de presentació d'aquest protocol, la fundadora del Comitè de Mares contra la Violència Sexual a Badalona, Teresa Prados, i mare d'una de les víctimes d'agressions sexuals al Màgic, ha manifestat que l'entitat que representa no participarà en aquest Consell de les Dones. Prados s'ha mostrat molt crítica amb el govern anterior i amb l'actual, i ha assegurant que no té cap intenció de pactar mesures amb ells.

TERESA PRADOS