Quaranta pisos de lloguer social per l'any vinent al Fondo colomenc

Quaranta pisos de lloguer social per l'any vinent al Fondo colomenc
Mar Martínez
03/11/2023 - 14:43

Fondo, Santa Coloma de Gramenet - El barri de Fondo de Santa Coloma de Gramenet comptarà amb 38 nous pisos de lloguer social de la Generalitat enllestits aviat, al primer trimestre de l'any vinent. Ho ha anunciat la consellera de Territori Ester Capella, aquesta matí, durant una visita als habitatges en construcció. Són un exemple dels 2155 pisos de lloguer social que el govern autonòmic ha impulsat enguany a tot Catalunya. Formen part dels deu mil que vol construir en tres anys amb una inversió de 284 milions d'euros.

Pisos lloguer social Incasol Fondo 3

La consellera de Territori ha destacat que, en tots els casos, es tracta de pisos de qualitat arquitectònica, en zones denses i que responen a objectius d'estalvi energètic i de generació d'energia. En el cas de Santa Coloma l'energia que generi l'edifici es compartirà amb el centre d'assistència primària proper. La consellera Capella ha posat en relleu també, que encara queda lluny, estar a l'altura dels països europeus.

Consellera Territori Ester Capella a Fondo pisos lloguer social Nuria Parlon 4

Quaranta previstos a Badalona

Són 36 les ciutats beneficiàries d'aquests pisos públics de lloguer social. A Badalona se n'està redactant el projecte de 40 a la Rambla de Sant Joan, al barri de Lloreda. I a Sant Adrià de Besòs estan en el mateix punt una trentena a Via Trajana, i gairebé setanta programats a La Mina.

Les promocions es construeixen en sòl propi de l'Incasòl, com és el cas de Santa Coloma, o a través de cessió del sòl per part dels municipis. L'accés als habitatges de lloguer social es farà per mitjà de concurs a través de l'Agència Catalana de l'Habitatge.

Pisos lloguer social Generalitat Incasol Fondo panell

Dels més de 2100 pisos, més de 300 estan en obres, prop d'un miler en fase de redacció del projecte i mig miler programats. 300 més començaran els tràmits administratius l'any vinent, a partir dels convenis signats amb ajuntaments catalans.