Quatre detinguts per robar gent gran als caixers

Quatre detinguts per robar gent gran als caixers
Mar Martinez
21/05/2024 - 15:46

Badalona - La policia ha detingut quatre persones en una operació que ha desmantellat un grup que robava gent gran mentre retirava diners als caixers automàtics. La banda va estafar més de vint-i-un mil euros.

Aquesta és la primera investigació que els Mossos fan sota la direcció de la fiscalia de protecció de víctimes vulnerables. L'operació policial es va fer el 25 d'abril. Aleshores es va detenir dos homes i dues dones d'entre 19 i 63 anys, a qui s'atribueix dotze fets delictius a ciutats com Argentona, Badalona, Hospitalet de Llobregat o Reus, comesos en tres mesos.

El mètode que feien servir es coneix com 'la sembra'. Aprofitaven que la víctima treia diners per mirar el PIN que introduïa. Després llençaven un bitllet a terra dient-li que era seu. Quan la víctima l'agafava del terra, un dels delinqüents li sostreia la targeta del caixer i retirava diners o feia compres fraudulentes.

Actuaven molt de pressa. Fins al punt que la banda havia arribat a fer d'un sol cop sis extraccions valorades en gairebé cinc mil euros. La investigació continua oberta i no es descarten noves detencions.