Els Mossos d'Esquadra troben sis persones a l'interior d'Estudi 9: dues d'elles, amb les mans dins de bidons amb guix

Els Mossos d'Esquadra troben sis persones a l'interior d'Estudi 9: dues d'elles, amb les mans dins de bidons amb guix
Sara Nicolás
30/11/2023 - 11:06

Santa Coloma de Gramenet - Cap detingut en el tens desallotjament del Centre Social Estudi 9 de Santa Coloma de Gramenet, que al migdia s'ha donat per finalitzat. Els Mossos d'Esquadra s'han trobat sis persones a l'edifici, de les quals dues tenien les mans ficades a bidons amb guix i, finalment, han hagut de rebre assistència mèdica. Altres dos s'havien amagat en un pati de llums inaccessible, darrere una paret, d'on han estat desallotjats.

Minuts després de les 5 del matí els Mossos d'Esquadra arribaven al número 14 del carrer Pedró de Santa Coloma de Gramenet. Allà s'han trobat una trentena de persones que tractaven d'impedir l'accés a l'Estudi 9 dels agents amb barricades. Tot i això, els Mossos han pogut entrar a l'immoble ocupat a primera hora del matí fent ús de la força però sense càrregues. El portaveu del centre social Estudi 9 assegura que els ocupants han marxat a primera hora del matí a altres immobles ocupats de la zona. Denuncia, alhora, que el barri està afectat per un pla urbanístic que planteja construir pisos amb preus elevats.

DESALLOTJAMENT STA COLOMA ESTUDI 9

A l'interior de l'Estudi 9 dues persones han marxat sense oferir resistència, però un grup de quatre persones s'ha atrinxerat negant-se a abandonar l'edifici. En concret, dos dels ocupants han ficat el braç dins de bidons amb guix. Fet que complica el desallotjament, ja que els Mossos hauran de fer servir una radial per treure'ls fora. Altres dos individus s'han ocultat a un pati inaccessible, però a dos quarts de dotze els agents els han desallotjat. A l'exterior de l'edifici, una vintena de persones es manifestaven pacíficament donant suport als ocupants.