Què es podrà trobar a Badalona per la diada de Sant Jordi?

Què es podrà trobar a Badalona per la diada de Sant Jordi?
Judit Larios
22/04/2024 - 20:38

Badalona - Tot a punt perquè demà els carrers de Badalona s'omplin de llibres i de roses amb motiu de la diada de Sant Jordi. La celebració es concentrarà especialment en dos punts: la plaça Pompeu Fabra i el carrer de Francesc Layret. A la plaça s'hi podrà trobar la Fira del Llibre, que hi està instal·lada des de dissabte. Compta amb la participació de nou llibreries de la ciutat i l'editorial de poesia Pont del Petroli. La fira, organitzada per l'Associació de Llibreries de Badalona, estarà oberta des de les 9 fins a les 21 hores.

Uns metres més enllà, el carrer de Francesc Layret acollirà la Fira de Sant Jordi, on hi haurà parades de roses, mostres d'entitats i activitats per a tots els públics relacionades amb la diada. A la plaça de la Vila s'instal·larà un espai de la Xarxa Municipal de Biblioteques on es faran tallers literaris, de titelles i narracions de contes. La diada es traslladarà també al barri de Sant Roc amb activitats a la plaça de Sant Elies, on també es trobaran paradetes de llibres i es faran espectacles i tallers.

Sant Jordi, també a Badalona Comunicació

Badalona Comunicació se suma també a la celebració de la diada de Sant Jordi traslladant la seva programació al carrer. De 10 a 12 hores, el 'Badalona Matí' de Ràdio Ciutat es farà en directe des de la plaça Pompeu Fabra. A la tarda, de 18 a 20 hores, el 'Badalona 360º' de Televisió de Badalona connectarà en directe des de la mateixa plaça i la fira de Sant Jordi del carrer Francesc Layret. D'aquesta manera, els dos programes intentaran transmetre l'ambient de la diada a tots els oients i espectadors que no s'hi puguin apropar.

Els dos espais oferiran diverses entrevistes, no només a escriptors de la ciutat sinó també a altres persones vinculades a la diada de Sant Jordi, sigui a través dels llibres o de les roses. El 'Badalona Matí' parlarà amb el dibuixant badaloní Rubén Pellerejo, amb l'Associació de Llibreters de Badalona i amb els poetes Odile Arqué i Martí Noy. També passejarà per la fira per conversar amb les entitats culturals i els floristes que hi participen. Per la seva banda, el 'Badalona 360º' donarà veu a alguns dels professionals menys visibles en l'elaboració de llibres, com són els editors i els traductors. També entrevistarà l'escriptor badaloní Julià de Jódar i la llibretera badalonina Laura Garcia, qui farà la seva llista de recomanacions. Al programa també hi haurà espai per la música amb Guillem Martín i el seu grup 'La Tour de Carol'.