Què inclourà la Llei del Benestar Animal?

Què inclourà la Llei del Benestar Animal?
Laia Martínez
18/09/2023 - 21:35

Badalona - A finals de la setmana vinent entrarà en vigor la Llei de Protecció dels Drets i el Benestar Animal, publicada al BOE el passat mes de març, per garantir la protecció dels animals, en general, i aquells que són de companyia. Una de les principals novetats és que s'exigirà als propietaris una assegurança de responsabilitat civil. Però encara no és una obligació.

1695064543606

'Els animals no són un caprici i se'ls ha de cuidar bé'. Són paraules del badaloní i president del Consell de Col·legis de Veterinaris de Catalunya, Ricard Parés, que ens ha aclarit en el Badalona Matí algunes de les normes que tindrà aquesta llei, que entrarà en vigor el 29 de setembre.

RICARD PARES
Ricard Parés al Badalona Matí (18 de setembre)

Tot i això, arrencarà a mitja marxa. I és que, de moment, no serà obligatori la contractació d'una assegurança de responsabilitat civil, així com tampoc la formació d'un curs de tinença de gossos per als propietaris. I és que encara no s'ha determinat què han d'incloure.

En el moment que sigui obligatori, aquells que no tinguin una assegurança podrien ser multats amb sancions de fins a 10.000 euros. Pel que fa al curs, Parés explica que es preveu que sigui senzill i en línia. Són unes normes, diu, pensades per aquells que no fan les coses bé i, per tant, vol transmetre un missatge de tranquil·litat. També pel que fa a les famílies que tenen iguanes, lloros o altres animals diversos. S'està a l'espera, encara, que surti la llista d'aquells animals que podem tenir i aquells que no.

Això sí. Els animals amb els quals no es podrà conviure són els verinosos, mamífers com els primats o rèptils de més de 2 quilograms. Entre altres coses, també estarà prohibit el sacrifici d'animals sense causa justificada i, en el cas d'haver-se de produir, aquest sempre haurà d'estar sota control veterinari.

GAT