MÉTEO | Quin temps farà pel pont del 6 i 8 de desembre a Badalona?

MÉTEO | Quin temps farà pel pont del 6 i 8 de desembre a Badalona?
Ingrid Vicent
04/12/2023 - 18:29

Badalona - Per gran part de la població les dates del 6 i 8 de desembre estan marcades al calendari amb un gran cercle. Aquests dies es tradueixen en un llarg pont, o bé en unes jornades de descans entre setmana. En tot cas, són uns dies festius on al carrer ja es respira Nadal i és bon moment per passejar entre les llums de colors que guarneixen la ciutat i participar de les tradicions d'aquestes dates prenadalenques. Ara bé, com es presenta el temps?

Estem davant una setmana que mostrarà molta variabilitat, tant pel que fa a les temperatures com en l'estat del cel. El pas d'un front atlàntic marcarà el temps dels dies vinents, però com acostuma a ser habitual, a la franja de costa no arribarà gaire pluja. El que sí que hi haurà seran alts i baixos del termòmetre i un estat del cel canviant, sobretot de dimecres a divendres; de cara al cap de setmana (amb els models meteorològics d'avui), el temps s'anuncia més estable.

Anem per pams. El pont de la Puríssima començarà amb un dimecres de cel canviant. Serà un dia amb barreja de nuvolositat i ullades de sol. Al matí els intervals de núvols baixos s'alternaran amb les clarianes i no es pot descartar que, de forma aïllada, s'escapi algun plugim anecdòtic. A la tarda s'hi sumarà el pas de núvols alts que aniran arribant des de l'interior. En conjunt serà un dia de temperatures estables i ambient fred.

Dijous, la proximitat d'un front atlàntic per l'interior de la Península impulsarà una circulació de vent de sud-oest que facilitarà una pujada de la temperatura i farà notar un ambient més temperat. Serà un dijous de cel molt enterbolit amb un augment progressiu de núvols alts i mitjans que acabaran deixant un el completament emblanquinat.

Entre la nit de dijous i divendres al matí, arribarà la part activa del front, moment en què s'esperen algunes precipitacions. Divendres tindrà dues cares; un matí de cel cobert i alguna pluja passatgera, i una tarda amb obertura de clarianes i descens de la temperatura. Divendres el termòmetre baixarà i retornarà el fred propi de desembre.

Ara com ara, el cap de setmana es mostra amb un temps més tranquil, amb un sol enterbolit pel pas de núvols prims. Ara bé, s'ha de tenir en compte que per arribar a dissabte i diumenge queden uns quants dies al davant i que els models de previsió poden anar variant.