L'Hospital Quirónsalud Badalona participa del Congrés Mundial de Traumatologia

L'Hospital Quirónsalud Badalona participa del Congrés Mundial de Traumatologia
Laura Valverde / Raquel Moreno
18/04/2024 - 14:01

Badalona - Cirurgians de renom provinents d'Amèrica del Sud participen aquesta setmana d'una estada internacional de traumatologia quirúrgica de genoll a l'Hospital Quirónsalud Badalona, l'única parada en l'àmbit estatal. Unes jornades que s'emmarquen en el congrés bianual impulsat per la Societat europea de Traumatologia de l'Esport especialitzada en cirurgia artroscòpica, que se celebrarà a Milà del 8 al 10 de maig.

L'estada d'aquests cirurgians de prestigi a Badalona permetrà mostrar-los les tècniques avançades que es practiquen a l'hospital Quirónsalud, a través de cirurgies d'alta complexitat i de diverses sessions d'intercanvi científic. Els facultatius convidats descobriran tècniques d'osteotomia tibial i femoral i de trasplantament de menisc, entre d'altres.

menisc quironsalud 5

Aquest dijous s'han dut a terme dues intervencions quirúrgiques de genoll d'alta complexitat. D'una banda, la reinserció de l'arrel meniscal d'una pacient que ara fa 20 anys ja va ser operada del lligament creuat, i de l'altra, un pacient a qui se li ha de reconstruir el lligament creuat i reinserir-li el menisc extern. Dos casos on es realitzen tècniques específiques que poden ser útils per als cirurgians visitants.

  • Gonzalo Samitier, cap del Servei de Traumatologia de l'Hospital Quirónsalud Badalona:

Els cirurgians convidats continuaran les seves estades per diferents països europeus i exposaran totes experiències científiques compartides al congrés internacional de traumatologia.

Des de la seva obertura, l'Hospital Quirónsalud de Badalona ha realitzat 55.000 actes assistencials. I és que l'activitat hospitalària ha augmentat de manera progressiva, també en el tractament de patologies complexes. D'entre tots els serveis mèdics que ofereix, en destaca la traumatologia com l'especialitat quirúrgica que engloba més intervencions. A més, des del centre asseguren que es treballa en la incorporació de tècniques menys invasives que permetin la recuperació més ràpida del pacient després de la intervenció. De fet, les enquestes de l'hospital mostren una satisfacció dels pacients, sobretot amb el tracte humà dels sanitaris.

  • Josep Lluís Vega, gerent de l'Hospital Quirónsalud Badalona:

Així, les opinions favorables dels pacients han portat l'hospital badaloní a situar-se entre els 5 millors hospitals de Quirónsalud a Espanya, en relació amb l'experiència dels usuaris al servei.