Rafa Reoyo, de la Plataforma d'Afectades per la Llei de Dependència, denuncia la manca de recursos de l'Estat a l'assistència

Rafa Reoyo, de la Plataforma d'Afectades per la Llei de Dependència, denuncia la manca de recursos de l'Estat a l'assistència
Jordi Ribàs
22/11/2023 - 21:34

Badalona - Davant dels retards en el cobrament de les ajudes a través de la llei de dependència, el president del Govern, Pedro Sánchez, ha anunciat que es fixarà per llei un termini màxim de trenta dies. Això, però, no és suficient per satisfer les demandes de la Plataforma d'Afectades per la Llei de Dependència, tal com ha explicat a la Badalona 360 un dels seus fundadors, el badaloní Rafa Reoyo.

Segons Reoyo, l'actual llei de dependència i autonomia presenta dos problemes principals. En primer lloc, la quantitat que perceben les 9.000 persones que reben l'ajuda a Catalunya és insuficient per tenir una vida digna. I, en segon lloc, la plataforma considera que s'hauria de separar el dret de dependència del de l'autonomia, per tal de garantir que arribin les ajudes a les persones que volen viure de forma autònoma. Reoyo afirma que, ara per ara, viure amb autonomia només és viable a través de l'esforç dels familiars, que en la majoria dels casos són dones.

Segons la plataforma, l'estat espanyol només destina un 0,5% a l'assistència personal d'entre tots els recursos de l'actual llei de dependència i, en el cas de Catalunya, baixa fins a un 0,1%.