Reactivació Badalona ofereix assessorament i recursos a PIMES badalonines per a la innovació i digitalització empresarial

Reactivació Badalona ofereix assessorament i recursos a PIMES badalonines per a la innovació i digitalització empresarial
Raquel Moreno Escudero
05/03/2024 - 14:21

Badalona - Reactivació Badalona fa una crida a la participació d'una vintena de PIMES per assessorar-les i dur a terme una diagnosi sobre les tecnologies facilitadores de la indústria 4.0. L'empresa municipal de promoció econòmica vol acompanyar les petites i mitjanes empreses industrials del municipi en la innovació i la digitalització empresarial, i en la transició cap a l'economia circular.

Badalona compta amb 8.300 empreses, un 90% de les quals són micropimes d'entre 1 i 4 treballadors. Del total d'empreses, 300 són industrials i és en aquest teixit empresarial on Badalona Reactivació vol incidir. Amb motiu dels objectius del programa europeu Next Generation per a la digitalització, l'ens pretén impulsar la innovació tecnològica als processos productius i de gestió, afavorint la relació entre les empreses badalonines i els centres tecnològics de referència. Des que va posar-se en marxa aquesta iniciativa, 15 empreses s'han acollit a la diagnosi i 8 d'elles han iniciat processos d'implementació de mesures.

El programa ofereix un circuit de recollida d'orgànica i d'envasos a les pimes interessades, a més dels anàlisis de residus i la gestió de l'energia. Eines, expliquen per assessorar-les i donar recursos a les petites i mitjanes empreses per a que siguin més ecològiques i sostenibles. En els darrers dos anys Reactivació Badalona ha assessorat més de 50 empreses, de les quals 47 han analitzat les seves factures per millorar l'eficiència energètica.

Les empreses industrials interessades en participar de la diagnosi i rebre assessorament i recursos pot posar-se en contacte amb Reactivació Badalona a través del correu bcin@bcin.cat.

reactivació bdn pimes 4