«Recital d'acordions i poesia» al monestir de Sant Jeroni de la Murtra

«Recital d'acordions i poesia» al monestir de Sant Jeroni de la Murtra
Sílvia Villarroel
25/04/2024 - 16:03

Badalona - «Recital d'acordions i poesia» és l'espectacle que presenten el músic acordionista Jaume Parra i el poeta mexicà resident a Badalona des del 97, Javier Bustamante, el dissabte 27 d'abril a les 18h de la tarda. Un concert que oferirà una combinació de poesia, dansa contemporània i música d'acordió en un entorn màgic com és el monestir de Sant Jeroni de la Murtra.
Un espectacle variat amb diferents registres en el repertori, combinat amb la part escènica. Un recorregut per les diferents variants que pot oferir un acordió, des d'un tema nostàlgic a un altre festiu, amb poemes fets expressament per a cada moment. Jaume Parra tocarà dos tipus d'acordions diferents: l'acordió diatònic català que es toca sobretot al Pirineu i la triquitisa, un acordió tradicional del País Basc i de la zona del nord.
El concert es farà a l'antic refetor del monestir, una sala del segle XV amb tres grans voltes gòtiques amb una acústica que li dona una ressonància molt particular. Possiblement, explica Bustamante, va ser l'escenari on es van trobar els Reis Catòlics i Cristòfor Colom.
L'esdeveniment cultural serà de taquilla inversa, és a dir, el preu el posarà el públic. Els fons recaptats aniran destinats a la restauració i el manteniment del monestir. No cal fer reserva prèvia, però l'aforament és limitat.