Reclamen que no s'estigmatitzi el barri de Sant Roc

Reclamen que no s'estigmatitzi el barri de Sant Roc
Laia Martínez / Anna Fàbrega
29/06/2023 - 18:57

Badalona - La Plataforma Sant Roc Som Badalona critica que s'estigui estigmatitzant el barri arran dels darrers casos d'agressions sexuals que han tingut lloc a la ciutat. Assenyalen que la zona sud té barris amb un alt índex de pobresa i una gran vulnerabilitat social. En aquest sentit, defensen que es dignifiqui amb recursos i amb un projecte a llarg termini.

SANT ROC 5

Sant Roc és una de les zones de Badalona on es concentra més pobresa i, segons detalla l'entitat, es tradueix amb més absentisme, tant escolar com electoral, talls de llum i subministraments o la dificultat per un habitatge digne. Una pobresa, declaren, que està cronificada. La Plataforma Sant Roc Som Badalona denuncia que, el fet que es posi el barri en el punt de mira mediàtic arran de les agressions que s'han donat a la ciutat, fa que incrementi l'estigma que s'atribueix a aquesta zona. Carles Sagués és el secretari de la plataforma:

És, per això, que des de l'entitat veïnal, que treballa cada dia amb la realitat del barri, consideren que és molt important destinar recursos a aquest districte.

WhatsApp Image 2023-06-23 at 13.04.27

Just la setmana passada, el conseller de Drets Socials, Carles Campuzano, i l'alcalde de la ciutat, Xavier Garcia Albiol, acordaven reactivar el Consorci Badalona Sud, per fer front a les necessitats d'aquesta part del municipi, on es troba Sant Roc. Una reactivació que, des de la plataforma Sant Roc Som Badalona valoren positivament, però esperen que no es quedi només en una promesa. Carles Sagués:

Des de l'entitat veïnal apel·len a la responsabilitat política. Posen l'accent en el requisit que s'inverteixi, sobretot, en el sector urbanístic per acabar de remodelar les zones del barri on detecten que es concentren la majoria de les problemàtiques socials, com també en el sector educatiu per donar un millor acompanyament als menors i joves.

SANT ROC 2