Recomanacions per evitar una ruptura de parella aquest estiu, quan precisament la convivència es fa més feixuga

Recomanacions per evitar una ruptura de parella aquest estiu, quan precisament la convivència es fa més feixuga
Berta Soler Mercader
10/08/2023 - 12:35

Badalona - L'estiu és l'època més propícia per les ruptures de parella. Segons el Consell General del Poder Judicial, any rere any el nombre de divorcis és major en el tercer trimestre de l'any. Experts referents en benestar emocional i comunitari asseguren que la comunicació és la clau en temporades on la convivència es fa més feixuga.

Catalunya l'any passat va ser la comunitat autònoma amb més divorcis de tot l'estat, amb gairebé 12.000 divorcis de mutu acord i 2.200 divorcis contenciosos. Durant el tercer trimestre de l'any és on es registren més separacions, amb un repunt especialment notable al mes de setembre. Això s'explica per dos motius: el primer, perquè durant el mes d'agost els jutjats estan tancats i s'acumulen les demandes de divorci. La segona raó és que les temporades de vacances, on la convivència és més intensa, fan aflorar més conflicte i discussions entre la parella.

Laura Villares, psicòloga referent de benestar emocional i comunitari de Badalona Serveis Assistencials ens explica recomanacions per sobreviure a l'estiu i garantir la nostra salut mental: sobretot, la clau és la comunicació. També cal parlar sempre amb la parella, evitant retrets i acusacions a l'altra. No improvisar, planificar tot el que puguem: què farem, quines activitats farem, quin serà el pressupost... També cal buscar l'equilibri entre aficions de l'un i l'altre, que estigui tot repartit.

Els experts insisteixen en la importància de repartir les tasques, definir molt bé qui assumirà què s'ha de fer i com s'ha de fer. Ja que malauradament, segons Villares, massa sovint aquesta càrrega mental la suporten les dones.

Laura Villares, psicòloga referent de benestar emocional i comunitari de Badalona Serveis Assistencials