Reobertes les dutxes de la Piscina Mireia Belmonte, quinze mesos després de dectetar-hi legionel·la

Reobertes les dutxes de la Piscina Mireia Belmonte, quinze mesos després de dectetar-hi legionel·la
Susana Soldado/ Raquel Moreno
19/09/2023 - 13:03

Badalona - Els usuaris de la Piscina Mireia Belmonte ja poden fer servir les dutxes dels vestidors després de quinze mesos tancades per legionel·la. Durant aquest estiu s'han fet les obres de renovació del sistema d'aigua calenta i ara, el govern local, vol invertir 1 milió d'euros per canviar tota la maquinària que controla la temperatura de l'aigua de la instal·lació.

DUTXES PISCINA MIREIA BELMONTE 3

Un gest tan senzill com obrir unes dutxes no es podia fer a la Piscina Mireia Belmonte des de feia quinze mesos. Els usuaris s'han hagut d'adaptar a la situació. Alguns marxaven a casa sense poder-se treure el clor, d'altres havien deixat de venir i aquells que eren socis del Club Natació de Badalona n'aprofitaven les instal·lacions. Des d'aquest dimarts, però, les dutxes tornen a estar operatives. Les usuàries celebren la notícia però lamenten la manca de manteniment que té la instal·lació. 'És una vergonya tenir les dutxes tancades més d'un any,' afirma la Yolanda Helena que fa 13 anys que és sòcia de la piscina. L'Alícia Bernal, de 79 anys, en fa 40 que és sòcia després de ser diagnosticada de fibromiàlgia.'He patit la piscina durant 40 anys, gaudir-la, poc' assegura.

1 milió d'euros per millorar la maquinària

Un cop reobertes les dutxes, el pròxim objectiu del govern és acabar amb els problemes endèmics amb la temperatura de la piscina. S'hi destinarà un milió d'euros en canviar tota la maquinària. Segons l'alcalde, fins ara no s'havien enfrontat els problemes reals de la instal·lació. 'Amb aquesta inversió ressolem el problema històric amb la temperatura de l'aigua,' assegura l'alcalde Xavier García Albliol, 'després invertirem en una neteja de la imatge, façana, vestidors i grades'.

DUTXES PISCINA MIREIA BELMONTE

Segons l'executiu les obres de millora de la maquinària es podrien iniciar l'any vinent. L'alcalde també ha volgut deixar clar que la Piscina Belmonte i el complex esportiu que vol construir a la Morera, també amb piscina, són compatibles.