Retorna l'embarcació de neteja del litoral badaloní

Retorna l'embarcació de neteja del litoral badaloní
Berta Soler / Mar Martínez
07/08/2023 - 10:28

Badalona - L'embarcació de neteja de Badalona entra en funcionament amb l'objectiu de recollir residus sòlids que suren a les platges de la ciutat. El servei arriba dos mesos tard a causa d'una errada en el procés de contractació durant l'anterior mandat. L'Ajuntament assegura que el servei s'allargarà fins a mitjans de setembre. Recordem que l'any passat l'embarcació no va sortir a la mar.

Una de les problemàtiques més freqüents del litoral badaloní és la presència de deixalles. És per això que l'Ajuntament ha volgut posar en marxa un pelicà que s'encarregarà de netejar totes les zones de bany del municipi. L'embarcació treballarà de dos quarts d'onze a dos quarts de set de la tarda, entre setmana, caps de setmana i festius inclosos fins al 17 de setembre.

Pelicà embarcació neteja 2

La majoria de les restes que suren a les platges provenen del clavegueram i del sistema de recollides d'aigües. És per això que la regidora de l'Àrea de Medi Ambient i Benestar Animal, Sonia Egea, explica que la solució d'aquest problema implica disposar de dipòsits d'aigües pluvials.

El preu de la contractació és de 27.000 euros per a un total de 47 sortides al mar durant aquest estiu. Amb tot, l'Ajuntament estudia la possibilitat de fer un contracte per quatre anys del servei de l'embarcació de neteja per assegurar que el servei es pugui utilitzar durant tota la temporada de bany.