Reunió extraordinària de Mossos d'Esquadra per abordar les darreres violacions grupals entre menors

Reunió extraordinària de Mossos d'Esquadra per abordar les darreres violacions grupals entre menors
Susana Soldado / Sara Nicolás
07/06/2023 - 15:42

Badalona - La trobada serà de la Taula Operativa Regional de la Regió Metropolitana Nord dels Mossos d'Esquadra, que estudiarà si s'han de prendre mesures preventives en l'àmbit policial. Coincidirà amb la reunió prevista entre l'Ajuntament de Badalona i la Generalitat per tractar la situació i amb el ple extraordinari convocat per condemnar els fets.

Paral·lelament, han estat identificats set dels presumptes agressors que haurien participat en la violació grupal a una menor de 13 anys a Badalona, segons ha avançat Catalunya Ràdio. Les darreres informacions apunten que Mossos no ha executat cap detenció i que almenys quatre dels implicats identificats per Mossos serien menors inimputables.

De moment, Mossos d'Esquadra ha decidit no oferir més informació respecte al cas fins a la celebració de la reunió extraordinària demà dijous per tractar les recents agressions sexuals a la ciutat. Encara es desconeix si el cos policial convocarà posteriorment a mitjans de comunicació.

Les taules regionals es troben un cop al mes i depenen del Gabinet de Violències Sexuals creat amb la posada en marxa del Pla de Violències Sexuals. Es reuneixen de forma periòdica amb els màxims comandaments del cos, però davant de les darreres agressions sexuals produïdes per menors, s'ha decidit celebrar-ne una d'urgència. L'objectiu és analitzar la situació i prendre mesures preventives en l'àmbit policial així com buscar altres de transversals que puguin ajudar.