Rubén Guijarro renuncia a l'acta de regidor

Rubén Guijarro renuncia a l'acta de regidor
Mar Martínez
06/06/2023 - 14:02

Ràdio Ciutat de Badalona - Rubén Guijarro, alcalde en funcions de l'Ajuntament de Badalona, ha dit que renunciarà a l'acta de regidor. Ho ha explicat a Badalona Comunicació, tant al programa Badalona Matí, de Ràdio Ciutat, com al plató del BDN360º, en la primera entrevista en un mitjà de comunicació després d'unes eleccions municipals que han fet fora el govern que ha liderat fins ara, en favor d'un Partit Popular amb majoria absoluta a la ciutat.

Guijarro ha detallat que assumirà temporalment l'acta de regidor quan es constitueixi el nou govern, el 17 de juny, però ha assegurat que serà per temps breu i que, com a molt a l'octubre, ja no serà regidor del consistori badaloní. Rubén Guijarro ha estat alcalde divuit mesos i regidor al consistori des de 2015. Una feina intensa, ha dit, i en la qual s'ha bolcat de ple.

M'he buidat, les persones que em coneixen saben com em prenc la meva feina. Crec que calen nous lideratges i persones amb forces renovades

Sobre qui ha d'assumir el seu paper, l'encara alcalde de Badalona no s'ha pronunciat. La número 2 del PSC a Badalona és Teresa González, qui fins ara havia assumit, entre d'altres, les regidories de Territori i Habitatge.

Sobre els resultats electorals a la ciutat, Guijarro ha dit que el seu govern no ha estat capaç de traslladar a la ciutadania 'de manera entenedora' el perquè de la moció de censura que va desbancar el popular García Albiol de l'alcaldia. Una maniobra que va deixar el govern en mans d'una coalició liderada pels socialistes i formada també per comuns, Esquerra i Junts.

Rubén Guijarro PSC alcalde en funcions entrevista Badalona Matí Ràdio Ciutat de Badalona RCB

També ha reconegut que els ciutadans de Badalona no han tingut la sensació d'estar davant d'un govern cohesionat. I ha explicat que, tant a Badalona, com a altres poblacions catalanes, s'ha penalitzat els governs alternatius formats per forces d'esquerres.

L'alcalde en funcions ha qualificat la decisió de Pedro Sánchez, d'avançar les eleccions generals, de 'valenta i audaç'.