Ruben Prey, més fuga de talent cap als Estats Units

Ruben Prey, més fuga de talent cap als Estats Units
Ferran Vinaixa
19/06/2024 - 01:28

Badalona - Ruben Prey és el següent jugador del fructífer planter de la Penya que fa les maletes cap als Estats Units. En el seu cas, el pivot portuguès jugarà per la Universitat de Saint John's, a Nova York.

Fa uns dies ens fèiem ressò del fet que dues altres perles del planter verd-i-negre estaven rebent ofertes de les universitats dels Estats Units. Aquesta temporada, el primer cas és la marxa de l'aler de Castelldefels Iker Garmendia, rumb als Flames de la Universitat d'Illinois. Malgrat tenir contracte amb la Penya fins al 2028, l'oferta universitària estatunidenca és difícil de rebutjar per joves com ell.

iker
iker Garmendia

Encara haurà d'esperar, per edat, el mexicà Karim López, que ja es perfila en ser el següent en creuar l'Atlàntic.

L'estiu passat, el primer que la normativa va canviar i les universitats estatunidenques podien pagar a aquests joves jugadors, l'encarregat d'obrir la llauna va ser una de les promeses de l'infantil de la Penya, Conrad Martínez, que ja va marxar cap als Wildcats d'Arizona.

conradmar
Conrad Martínez

A principis de juny ja us avançàvem que aquest estiu seria especialment difícil pel que fa a a la fuga de talents. El director esportiu de la Penya, Jordi Martí, ja advertia que aquesta realitat pot fer molt mal tant a clubs formadors com la Penya com també al bàsquet europeu en general.