Sabater no serà candidata de Guanyem al 2027: 'Ha d'haver-hi un canvi de lideratges a les esquerres'

Sabater no serà candidata de Guanyem al 2027: 'Ha d'haver-hi un canvi de lideratges a les esquerres'
Susana Soldado Cáliz
30/05/2023 - 13:51

Badalona - Dolors Sabater no es presentarà a les pròximes eleccions municipals, d'aquí a quatre anys. Això sí, assumirà el càrrec de regidora i defensa que és necessària una refundació de les forces progressistes que passi per un canvi de lideratges davant la desfeta de diumenge. Ho ha explicat en una entrevista al Badalona Matí, de Ràdio Ciutat de Badalona.


La candidata de Guanyem Badalona afirma que assumirà l'acta de regidora per responsabilitat amb totes les persones que l'han votat. Segons Sabater, la formació municipalista ja ha iniciat un procés de reflexió interna que exigeix reconstruir l'espai de les esquerres. L'exalcaldessa i diputada al Parlament defensa que la refundació ha de passar per recollir l'esperit de la lluita i la mobilització dels carrers i que el canvi de lideratges és obligatori.

És evident que ha d'haver-hi renovació de lideratges, començant pel meu mateix. Hem de deixar enrere retrets i fer autocrítica.

En aquest sentit, Sabater assegura que ja s'ha posat en contacte amb els responsables de les altres forces progressistes de la ciutat per demanar una reflexió sobre com s'ha arribat a la majoria absoluta de Garcia Albiol. Per a la candidata de Guanyem, el fet que no s'optés per un govern en majoria després de la moció al popular és una de les causes. Sabater també ha criticat que el govern de socialistes, republicans i comuns, no posessin en marxa polítiques d'esquerres per donar resposta als problemes de les famílies com són el dret a l'habitatge, la millora dels serveis públics o la pobresa. També augura un futur mandat amb un retrocés dels drets dels ciutadans.