Sabater reconeix que no han estat capaços de crear un front ampli d'esquerres per fer funcionar la ciutat

Sabater reconeix que no han estat capaços de crear un front ampli d'esquerres per fer funcionar la ciutat
Àlex Sisó
31/05/2023 - 20:51

Badalona - La candidata de Guanyem Badalona, Dolors Sabater, assegura que cal reactivar-se i teixir una nova forma d'entendre la política d'esquerres per fer contrapès al PP i albirar un futur millor en els pròxims anys a la ciutat. Sabater ha fet autocrítica i admet que malgrat haver-se esforçat a formar un front ampli d'esquerres, no ho han fet bé.

Entrevistada al Badalona 360, Sabater ha valorat els resultats electorals i ha reconegut que les polítiques d'esquerres no han prioritzat donar resposta a les necessitats de les persones i transmetre'ls confiança. Davant una sensació de desesperança generalitzada, diu, les opcions més populistes i reaccionaris, com les de Xavier Garcia Albiol, han capitalitzat aquest mal estar. Dolors Sabater admet que les diferents organitzacions que haurien d'haver format el front ampli d'esquerres s'han dedicat més a criticar-se entre elles que a elaborar un projecte que doni resposta als problemes de la ciutat.

Sobre el triomf del Partit Popular a les eleccions, la candidata de Guanyem considera que Xavier Garcia Albiol s'ha aprofitat del mal funcionament de la ciutat per erigir-se com a solucionador, venent fum, enganyant i amagant les seves sigles. Així i tot, diu, la ciutadania li ha donat un vot de confiança. Sabater, que és l'única regidora de la seva formació que entrarà al plenari municipal, després de perdre tres regidors, assegura que des de l'oposició vetllaran per controlar que Albiol no exerceixi males praxis financeres, irregularitats i polítiques que trepitgin drets. La candidata reconeix que l'any 2015 el 'Tots contra Albiol' sí que va ser útil, ja que en aquell moment la confiança de la ciutadania en un govern alternatiu havia millorat.

Entrevista al BDN 360