S'activa un avís preventiu per contaminació atmosfèrica que afecta Badalona

S'activa un avís preventiu per contaminació atmosfèrica que afecta Badalona
Paola Ramos
18/09/2023 - 17:19

Badalona - El Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural ha activat un avís preventiu per contaminació atmosfèrica, a causa d'una intrusió de pols africana que afecta la conurbació de Barcelona, que inclou la ciutat de Badalona.

Al Departament ha anat mesurant constantment als nivells de contaminació des d'ahir i aquest han superat la mitjana normalitzada. Aquest matí als nivells continuaven elevats i la previsió a 24 hores indica que es mantindrà així.

L'avís s'activa per prevenir i reduir les emissions de contaminants i comporta indicar als panells viaris que al nivell de contaminació és elevat, informar la ciutadania a què prioritzi l'ús del transport públic, canviar als protocols de treballs de les activitats industrials i obreres, entre altres. A més, per reduir l'exposició, la Generalitat recomana a la ciutadania regular la climatització de les llars.

Es poden consultar els nivells de la qualitat de l'aire a temps real a través de l'aplicació AireCat, i les principals mesures preventives al Canal Salut de l'Agència de Salut Pública de Catalunya.