Salut vol redefinir el mapa sanitari

Salut vol redefinir el mapa sanitari
Jordi Ribàs
18/03/2024 - 21:03

Badalona - La Generalitat ha presentat un nou model de Salut que vol redefinir el mapa sanitari català i convertir l'atenció primària en l'eix bàsic del sistema. Entre les novetats anunciades, el nou model preveu que els pacients no s'hagin de desplaçar, sinó que sigui el professional qui ho faci.

El conseller de Salut, Manel Balcells, afirma que cal canviar la relació entre els hospitals i l'atenció primària per tal que el nou model sigui eficient i arribi a tothom per igual. El conseller ha posat com a exemple parlat de l'Institut Català de la Salut, que ja ha començat a simplificar estructures i ha creat de la figura del coordinador assistencial que fa d'enllaç entre els dos nivells.

Balcells també ha destacat la creació de les xarxes assistencials hospitalàries, que són aliances entre proveïdors del sistema de salut que han de permetre atendre la ciutadania sense que la persona s'hagi de desplaçar. Segons el conseller, aquest canvi de model serà possible gràcies a la col·laboració i l'intercanvi d'especialistes entre hospitals petits, mitjans i grans d'arreu del territori. Així ho ha afirmat en el plenari del Fòrum de diàleg professional, celebrat a l'Espai Bital de l'Hospitalet de Llobregat.