'Salvador Puig Antich, cas obert', en el 50è aniversari de la seva execució

'Salvador Puig Antich, cas obert', en el 50è aniversari de la seva execució
Laia Martínez / Eva Gómez
28/02/2024 - 21:25

Badalona - Aforament complet a l'Espai Betúlia aquesta tarda durant la presentació de la reedició de 'Salvador Puig Antich, cas obert', en el 50è aniversari de la seva execució. L'autor i periodista Jordi Panyella ha estat acompanyat, entre altres, per dues de les germanes de Puig Antich.

Collage de fotos viaje recuerdo minimalista sencillo blanco y negro (2)
Espai Betúlia, en la presentació del llibre

Salvador Puig Antich va ser assassinat el 2 de març de 1974, per garrot vil a la presó Model de Barcelona en època franquista. De fet, va ser l'última execució amb aquest mètode al territori espanyol. Durant aquests anys, s'ha continuat lluitant per preservar la memòria del jove anarquista. Un exemple és el llibre publicat per Panyella, amb el qual reivindica reobrir aquest cas que, 50 anys després, es manté tancat, tot i les irregularitats que hi va haver. En aquesta segona edició, després que es publiqués el 2014, l'autor s'acompanya de nous testimonis per denunciar la manipulació i alteració de les proves que exculpaven l'acusat.

Per què el cas Salvador Puig Antich és un escàndol judicial

El periodista i autor del llibre, Jordi Panyella

Els interrogants s'acumulen. El govern espanyol sembla obstinat a no reobrir el procés i el 2013 les germanes Puig Antich van portar el cas a la justícia argentina. Una de les germanes, Montse Puig Antich, respon clarament a la pregunta si s'ha fet justícia:

No s'ha fet justícia. Hi va haver irregularitats molt fortes, però sempre ens hem trobat amb un mur

Montse Puig Antich

La presentació del llibre ha anat a càrrec de Francesc Soler i Amigó, el germà del qual militava amb Puig Antich al Moviment Ibèric d'Alliberament. Aquest mes de març, institucions i col·lectius en defensa de la memòria del jove anarquista commemoraran l'efemèride de la seva execució a través de diferents actes a Barcelona.

SALVADOR PUIG ANTICH BETULIA 5
Pàgina del llibre 'Salvador Puig Antich, cas obert', de Jordi Panyella

📺 BDN 360º: