El Ministeri de Sanitat no descarta la relació entre la vacuna de la COVID i el desmai d'un jove que va acabar tetraplègic

El Ministeri de Sanitat no descarta la relació entre la vacuna de la COVID i el desmai d'un jove que va acabar tetraplègic
David González
14/03/2024 - 12:10

Badalona - Els fets van tenir lloc el juliol de 2021, quan un jove de 33 anys va rebre la vacuna de la COVID al Centre Cívic Can Cabanyes de Badalona. Els advocats de l'afectat asseguren que no se li va preguntar sobre al·lèrgies o antecedents abans de ser vacunat, ni tampoc se li hauria donat cap recomanació després. L'afectat va agafar la seva motocicleta i es va dirigir al centre de treball, però en aquest trajecte va patir desmai, i, en conseqüència, un accident, que li va ocasionar una tetraplegia irreversible.

Dos mesos després de l'accident, i estant ingressat a l'Institut Guttmann, l'afectat va rebre la segona dosi de la vacuna i va tornar a patir una reacció semblant, un punt que confirmat pels informes mèdics. Per a Vosseler Abogados, que reclama una indemnització per a l'afectat, això demostra que l'accident de moto està relacionat amb l'administració de la vacuna.

El Ministeri de Sanitat emet ara un informe on diu que no es pot determinar amb exactitud si el desmai va ser provocat per l'administració de la vacuna, però que tampoc es pot descartar. Tampoc es pot esclarir, continua, si es va respectar el període d'observació del pacient. Tanmateix, el Ministeri entén que no es pot reclamar una indemnització a l'administració pública perquè no s'ha pogut demostrar la relació entre el funcionament del servei i els danys ocasionats.