Sant Adrià de Besòs regula la mobilitat amb cicles, bicicletes i vehicles de mobilitat personal

Sant Adrià de Besòs regula la mobilitat amb cicles, bicicletes i vehicles de mobilitat personal
Susana Soldado
10/07/2023 - 14:29

Sant Adrià de Besòs - Sant Adrià de Besòs aprova una ordenança per regular l'ús dels vehicles de mobilitat personal, entre ells patinets o bicicletes. A partir d'aquesta setmana agents cívics i Guàrdia Urbana engeguen una campanya informativa i de sensibilització per explicar els punts claus de la normativa que preveu sancions d'entre 100 i 500 euros i que prohibeix els patinets elèctrics als menors de setze anys.

L'ordenança respon a l'aposta del consistori adrianenc per la mobilitat sostenible i als problemes de convivència que han generat aquests vehicles de mobilitat personal sobretot a places i zones de molta concurrència de veïns. La normativa diferencia entre els diferents tipus de vehicles de mobilitat personal que hi ha al mercat. Dona prioritat a les bicicletes davant els vehicles de motor a les vies de 30 km/h, no permet carregar objectes, ni fer acrobàcies, així com fer servir el telèfon mòbil mentre es condueix. Així mateix, prohibeix la circulació per voreres de menys d'un metre i mig i per la calçada. L'alcaldessa de Sant Adrià de Besòs Filo Cañete ha volgut deixar clar que, pel consistori, la prioritat és el vianant.

A partir d'aquesta setmana, agents de la Guàrdia Urbana i agents cívics informaran la població dels canvis que inclou la nova ordenança. La norma obliga als menors de setze anys fer ús del casc, un complement de seguretat que recomana a la resta d'usuaris. També recomana la contractació d'una assegurança a tercers, una opció que serà obligatòria només per a aquelles empreses que lloguin aquest tipus de vehicles de mobilitat personal.