Sant Adrià i el Baix Llobregat, dos territoris sotmesos a pressions urbanístiques segons les entitats

Sant Adrià i el Baix Llobregat, dos territoris sotmesos a pressions urbanístiques segons les entitats
Berta Soler / Natalia Caro
17/11/2023 - 17:53

Sant Adrià - L'Entesa per a un gran parc litoral al Besòs i SOS Baix Llobregat posen en comú els paral·lelismes entre les dues regions en un acte a l'Ateneu Adrianenc aquest dijous. Són dos municipis perifèrics de Barcelona, que comparteixen característiques físiques molt semblants i que, asseguren, estan sotmesos a una gran pressió urbanística. L'acte ha servit per explicar la lluita que es fa des dels dos deltes per preservar el seu patrimoni natural.

La trobada ha servit per remarcar que la via judicial és l'única possible per aconseguir el que reclamen des de l'Entesa, és a dir, aturar el desplegament del Pla Director Urbanístic de les Tres Xemeneies. És per aquest motiu que l'entitat ha presentat un recurs judicial que vol posar fre al projecte. Han recordat que aquest PDU pretén imposar pressió urbanística sobre els territoris, no només amb la construcció d'habitatges i hotels, sinó d'infraestructures, com és el cas de l'ampliació de l'aeroport. Per aturar-ho, des de l'entitat recorden que els cal suport econòmic per encarar la defensa judicial.

Des de l'entitat volien donar a conèixer al veïnat la problemàtica del Baix Besòs, que és comuna diuen, entre altres indrets de Catalunya. A l'acte també s'ha venut marxandatge per a contribuir en la campanya de micromecenatge que han engegat per la recollida de fons i que finalitzarà d'aquí a dues setmanes.

WhatsApp Image 2023-11-17 at 17.54.22