Sant Jeroni i el Museu, nous escenaris del Festival Reafina

Sant Jeroni i el Museu, nous escenaris del Festival Reafina
Mar Martínez
13/06/2024 - 16:27

Badalona - El Festival Reafina torna a Badalona. El Monestir de Sant Jeroni, el Museu de Badalona o la Sala Estraperlo seran alguns dels indrets dels concerts que pretenen donar a la música clàssica un aire diferent. Serà del 21 al 30 de juny.

La segona edició del Reafina preveu vuit concerts de set formacions de clàssica. La programació s'obre al Cor de Marina, que repeteix com a escenari. A l'Escola del Mar i envoltats d'obres del Grup de Belles Arts hi haurà una proposta especial amb violinistes de projecció internacional, Simone Schermi i Lucía Fernández, que també actuaran al Monestir de Sant Jeroni de la Murtra. I al Club Estraperlo hi haurà clàssica i electrònica.

Festival Reafina 2023 2 frame
Foto: Festival Reafina 2023.

'El duet internacional de violins lligarà amb l'art pictòric, i repetirà el grup Electro Ma Non Troppo, que alterna música barroca amb electrònica, de manera que la gent podrà conèixer música que no coneix a partir d'una experiència una mica diferent', explica Georgina Muntadas, codirectora artística del festival.

Festival Reafina frame
Foto: Festival Reafina 2023.

El Museu obre les portes al festival per gaudir de música antiga en un viatge guiat per la historiadora de l'art Laura Jover. I al teatre El Círcol hi haurà música i danses amb la jove orquestra de cambra Ars Movens. L'associació de veïns del Centre se suma a la proposta amb una actuació i piscolabis i la cloenda serà a l'escola de teatre Art en Acció on serà el moment de la improvisació. 'Molts cops pot ser un món una mica hermètic o incòmode d'entrar-hi, i nosaltres volem crear aquest ambient perquè gent que no s'ho ha plantejat mai o que mai ho ha provat, vingui i descobreixi en què consisteix la música clàssica', argumenta Rafa Roca, l'altre codirector artístic de la proposta.

Festival Reafina 2023 frame
Foto: Festival Reafina 2023.

El Festival Reafina es finança per mitjà d'una campanya de micromecenatge a la plataforma Verkami on també es poden comprar les entrades i consultar-hi la programació.