Sant Roc protagonitza l'exposició 'Cruzando el puente'

Sant Roc protagonitza l'exposició 'Cruzando el puente'
Raquel Moreno/ Àlex López
24/01/2024 - 12:41

Badalona - Més d'una vintena de fotografies del barri de Sant Roc s'exposen fins el 16 de febrer a l'Espai Francesc Català-Roca, a Barcelona. Sota el nom «Cruzando el puente», alumnes de l'Aula Oberta de l'Institut-Escola Baldomer Solà han sortit del barri per mostrar més enllà de Badalona, com és el seu dia a dia i l'entorn del qual se senten orgullosos.

expo sant roc 5

A través del Pla de Diversificació Curricular de l'Institut-Escola Baldomer Solà, l'alumnat participa d'aquest projecte multidisciplinari per aprendre l'art de la fotografia i observar el seu barri des d'una altra perspectiva. L'Aula Oberta, en marxa des del curs passat, pretén evitar l'absentisme escolar i garantir la graduació d'aquests alumnes a través d'activitats més vivencials i lúdiques, adaptades a les seves necessitats educatives. Juntament amb l'Espai Tecnològic Comunitari del Casal dels Infants, els alumnes han plasmat la realitat que es viu al barri de Sant Roc, amb imatges dels edificis, els carrers i les places, la mateixa escola Baldomer Solà, o els Encants ubicats sota el pont de l'autopista C-31. N'ha parlat la tutora de l'Aula Oberta de l'Institut-Escola Baldomer Solà, Alícia Arenas.

Incorporar una mirada crítica i artística per explicar com és el seu barri

expo sant roc 4

L'Israel Cortés i la Saray Salguero són dos dels alumnes participants. Per ells ha estat una manera de mostrar l'orgull que senten pel barri que els ha vist créixer. A través d'aquestes fotografies volen compartir com és la vida diària a Sant Roc. Participar del projecte també els ha permès visitar la mostra internacional de fotoperiodisme, el World Press foto. Una experiència, expliquen, molt enriquidora.

Hem après a treballar en equip, conèixer com funciona una càmera i fer fotografies.

Aquesta setmana alumnes de primària de l'escola també han visitat l'exposició on han reconegut bona part dels espais fotografiats.

expo sant roc 15