Santa Coloma acollirà el projecte MENTBEST per prevenir el suïcidi i reduir la depressió

Santa Coloma acollirà el projecte MENTBEST per prevenir el suïcidi i reduir la depressió
Jordi Ribàs
08/04/2024 - 21:17

Santa Coloma de Gramenet - Santa Coloma acollirà el MENTBEST, un projecte europeu que aborda de forma comunitària la prevenció del suïcidi i la reducció de la depressió. Està basat en el programa ideat per l'Aliança Europea contra la Depressió, que ja està implementat en 17 països europeus.

El projecte busca aliar-se amb entitats arrelades amb el món local i que ja tinguin experiència en el camp de la salut mental. Per això aquest dilluns s'han reunit amb experts de la matèria de Santa Coloma, com ara professionals sanitaris, policia local i voluntaris. D'aquesta manera, tal com indica el doctor Benedikt Amann, psiquiatre i coordinador del MENTBEST, s'asseguren un major èxit de la seva intervenció. A canvi, les entitats locals reben suport del projecte europeu, com ara formació i eines, com una web que monitora la salut dels usuaris.

El doctor Amann emfatitza que, sobretot, es vol millorar la salut mental dels col·lectius més vulnerables, que identifica com a cinc: gent gran, joves, persones a l'atur, migrants i persones que pateixen depressió.

El projecte MENTBEST arrencarà a partir del setembre a Santa Coloma, però també s'estendrà a Irlanda, Grècia, Albània i Estònia.