Santa Coloma de Gramenet vol aprofitar els 68.000 litres d'aigua que perden a diari

Santa Coloma de Gramenet vol aprofitar els 68.000 litres d'aigua que perden a diari
Àngel Hernández
25/03/2024 - 11:18

Badalona - L'Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet ha posat en marxa un projecte per aprofitar els 68.000 litres d'aigua que es perden cada dia per la fuita que hi ha al barri de Les Oliveres. Aquesta fuga pertany a la canonada que connecta la potabilitzadora del Ter amb Barcelona. El projecte consta de quatre fases.

A la primera etapa del projecte, s'ha instal·lat un tanc a la plaça Che Guevara amb una capacitat de 5.000 litres que acumula part de l'aigua que es perd per la fuita. Aquesta cisterna serveix perquè els operaris de parcs i jardins puguin utilitzar-la pel reg de les zones verdes urbanes i també perquè els agents forestals puguin fer el mateix amb les zones periurbanes.

Dins d'aquest marc d'actuació, els agents de les agrupacions de defensa forestal omplen els tancs dels seus furgons més d'una vegada al dia, un procés que es completa ràpidament. S'estima que si es continua de manera permanent amb el sistema, es podria fer fins a 15 càrregues.

  • Tomàs Carrión és director de serveis de medi ambient de l'Ajuntament de Santa Coloma.

A hores d'ara, s'aprofita al voltant del 40% de la fuita, això vol dir 15.000 litres aproximats respecte als 68.000 que ragen. Aquest projecte està dividit en quatre fases amb la finalitat d'arribar a l'aprofitament del 100% de l'aigua.

  • Tomàs Carrión explica les actuacions de la resta d'etapes.

El projecte, però, és provisional, ja que el problema de les fuites no s'arreglarà fins que l'Ens d'Abastament Aigua- Ter LLobregat faci les obres definitives, unes obres que es licitaran durant el primer trimestre d'enguany i que tindran una durada de dos anys.