Òmnia l'Bakkali parla sobre els orígens i la quotidianitat dels fills d'immigrants a 'Un far a tres minuts de casa'

Òmnia l'Bakkali parla sobre els orígens i la quotidianitat dels fills d'immigrants a 'Un far a tres minuts de casa'
Laia Martínez
11/10/2023 - 21:34

Badalona - El relat d'autoficció “Un far a tres minuts de casa” ens parla sobre els orígens i les situacions quotidianes que molts fills d'immigrants experimenten en una societat que encara els fa sentir 'de fora”.

OMNIA L'BAKKALI 1

Hem conversat amb la seva autora, la badalonina Òmnia l'Bakkali.

La coneixem:

L'Òmnia l'Bakkali té 24 anys i es dedica a l'activisme antiracista. Va néixer a Barcelona, però ha crescut a Badalona, al barri de Sistrells. Un dels seus espais més freqüentats, on va devorar molts llibres de petita, és la Biblioteca de Sistrells.

L'amor a la lectura li ha permès desenvolupar la seva afició per escriure. Quan tenia 8 anys va escriure històries i somnis en un diari, a través del personatge de la Laia. Anys més tard, ha publicat la seva primera novel·la “Un far a tres minuts de casa”, que forma part de la col·lecció dirigida per la comunicadora Juliana Canet, Brunzits, de l'editorial Columna. L'Òmnia ha plasmat la seva experiència com a filla d'immigrants sobre 'deixar de sentir-se forastera a la terra on ha nascut'. Una situació que comparteix amb molts altres ciutadans.

A través d'aquesta autoficció, ha donat veu a la realitat de moltes persones. I, de fet, s'ha trobat amb lectors que li han transmès els reptes als quals s'han d'enfrontar en el seu dia a dia.

Amb aquesta publicació, se li obre un nou camí literari al qual no voldrà renunciar. La seva següent història girarà, segurament, entorn el poble de la seva família, situat al Marroc. De moment, continua llegint.

OMNIA L'BAKKALI 2

Aquests dies té entre les mans el llibre d'Abraham Orriols “Una vida a les muntanyes”, sobre la pastora Marina Vilalta.

📺 Notícia TV:

Badalona Notícies (16/10)