Desallotjat totalment l'edifici número 9 del carrer Pirineus de Santa Coloma

Desallotjat totalment l'edifici número 9 del carrer Pirineus de Santa Coloma
Jordi Ribàs / Àngel Hernández / Laia Martínez
29/02/2024 - 20:48

Santa Coloma de Gramenet - Desallotjats 29 veïns més del carrer Pirineus número 9 de Santa Coloma per risc d'esfondrament. Després d'una nova inspecció tècnica, l'Ajuntament ha decidit evacuar els 11 habitatges del bloc que encara tenien residents. En total, doncs, en dos dies s'han desallotjat 89 veïns, 23 dels quals són menors.

El govern local reitera que s'ha garantit una solució residencial provisional als afectats, en situació precària o de vulnerabilitat, per tal de protegir la seguretat dels residents. És a dir, que els veïns que ho han sol·licitat han estat acollits dues nits al Centre d'Urgències i Emergències Socials de Barcelona. En declaracions als mitjans, el gerent de l'ajuntament, Fernando Hernández Baena, ha matisat que es tracta d'un edifici privat, però que el consistori ha actuat perquè ha de vetllar 'per la seguretat dels veïns'.

Una de les veïnes desallotjades aquest dijous és la Gloria Martínez, que, mentre explicava com ha hagut d'abandonar casa seva, ha apuntat que ja fa anys que es queixaven del mal estat de l'edifici.

Segons l'ajuntament, els Serveis Socials analitzen individualment cada cas, juntament amb el Centre Comarcal d'Atenció d'Animals de Companyia del Barcelonès per aquelles famílies que necessitin deixar-hi les seves mascotes. Paral·lelament, el consistori ha tornat a reclamar implicació a la Generalitat i a l'AMB per oferir una alternativa habitacional als veïns més enllà de les dues nits al CUESB.