Tot i la línia provisional al Baldiri Reixach i l'increment de ràtios, manquen 8 places d'I3

Tot i la línia provisional al Baldiri Reixach i l'increment de ràtios, manquen 8 places d'I3
Susana Soldado
02/06/2023 - 10:13

Badalona - El departament d'educació ampliarà un grup provisional a l'Escola Baldiri Reixach de Sant Joan de Llefià de cara al curs vinent. A banda, també incrementarà fins a 23 les ràtios de les 8 escoles de les zones 4 i 6 que inclou Canyadó, Casagemes, Centre i Progrés, entre altres barris. Aquesta és, segons la plataforma Sense Places Badalona, la solució que ha donat Educació a la cinquantena de famílies que no tenien encara una escola assignada. 8 famílies, però, ha quedat fora d'aquesta alternativa.

Les 8 famílies són de les zones 4 i 6 que ara hauran de triar entre una concertada i una de pública, però fora del seu barri. Si abans del dia 12 de juny no trien un centre escolar, se'ls assignarà un d'ofici. De moment, les famílies afectades, amb el suport de la plataforma, han decidit esperar-se a aquesta data amb el malestar que suposa no tenir plaça assignada. Una de les opcions seria que poguessin aprofitar les places reservades per als infants amb necessitats educatives especials, si queden desertes. 'És terrible, perquè es podria solucionar amb un increment de la ràtio fins a 24 nens per aula, que no és l'ideal', assegura el portaveu de Sense Places Badalona, Xavier Ros.

FAMILIES SENSE PLAÇA

Des de la plataforma defensen que ha d'haver-hi solucions estructurals i proposen que es recuperi el projecte d'ampliació d'una línia a l'escola Artur Martorell, que es va descartar fa uns anys. Creuen que el sistema d'assignació és pervers, ja que es comptabilitza l'oferta total de places d'infantil, independentment si l'escola és pública o concertada. També demanen que a l'hora de planificar el curs s'analitzi el canvi de tendència de les famílies dels darrers anys, que opten per la pública cada vegada més.